نام پروژه: مرکز تصویربرداری پردیس نور

طرّاح پروژه: گروه معماری رُخ

مکان: تهران، سعادت‌آباد

مساحت: ۱۰۰۰ متر مربّع

تاریخ تکمیل پروژه: اردیبهشت ۱۳۸۹

لابی اصلی مرکز تصویر برداری

پلان طبقه‌ی لابی اصلی

کانتر لابی اصلی

فضای انتظار لابی اصلی

فضای انتظار لابی اصلی

لابی طبقه‌ی اول

پلان طبقه‌ی اول

فضای انتظار لابی طبقه‌ی اول


این پروژه، مـرکـز تصویربرداری شش طبقه‌ای است به مساحت ۱۰۰۰ متر مربّع که دارای یک لابی انتظار نیز می‌باشد. در طرّاحی داخلی این کلینیک سعی بر آن بوده است که محیط برای بیماران نشـاط‌آور باشد و از تـکرار فضـاهای معمولی درمانی پرهیز شود.

لابی:

لابیِ اصلیْ به متراژ ۱۵۰ متر مربّع شامل سه بخشِ پذیرش، اداری و انتظار است. قسمتِ انتظارِ بیماران با توجّه به تعداد زیاد مراجعه کننده و به منظور ایجاد تنوّع فضایی، در دو بخش طرّاحی شده است:

در همین ارتباط بخوانید!  پروژه‌ی طرّاحی داخلی: مطب دندانـپزشکی | گروه معماری رُخ

بخش اوّل دارای نشیمن‌های کوتاه و راحت‌تر می‌باشد که در یک قاب تیره محصور شده تا بر روی دیوارهای سنگی بلند موجود باعث شکست بصری شود و آن را از یکنواختی خارج سازد؛ و بخش دوّم از سه ردیف صنـدلیِ چوبی دارای سطحِ نشیمن بالاتر تشکیل شده است. میز پذیرش در دو ارتفاعِ طرّاحی شده: یکی برای پذیرش بیمار و دیگری مخصوص میز کارِ کارکنان؛ که خودْ حدِّ فاصل بین بخش انتظار و بخش اداری می‌باشد. دیوارِ بخش اداری با طرحـهای مورّب، از سایه‌ روشنـهای سبـزِ زیتـونی، در مقابل دیوار سنگی روبه‌­روی آن، ایجاد تضادّ کرده است.

پلان طبقه‌ی دوم

فضای انتظار لابی طبقه‌ی دوم

فضای انتظار لابی طبقه‌ی دوم


طبقات:

طبقات این مرکز هر یک کاربری و طرّاحی خاصِّ خود را دارند، که در عین حال با منظورکردنِ یک سری عناصر طرّاحی یکسان (چیدمان و طرح نشیمنـها) با دیگر طبقات یکـدست شده‌اند و فقط میزهای پذیرش، آرایـشِ دیوارها و هارمونیِ رنگ در طبقاتْ متفاوت می‌باشند؛ که خود نیز باعث ایجاد نشاط در بیماران و تکراری نبودن طبقات از لحاظ بصری برای مراجعه کنندگان می‌باشد.

با توجّه به حجم پروژه، در طرّاحی و دکوراسیون فضاها استفاده از مصالحِ باصرفه‌ی اقتصادی مانند رنگ، پوسترهای رنگی، ام دی اف و گچ، مدِّ نظر قرار گرفته است.

در همین ارتباط بخوانید!  پروژه‌ی طرّاحی داخلی: مطب دندانـپزشکی | گروه معماری رُخ

همچنین نورپردازیِ مناسبِ محیط، جهتِ ایجاد نوری یکنواخت و گرم در تمامی فضاها و ایجاد شفّافیّـت و ارتباط بصری مناسب، از دیگر ویژگی‌های اصلی این مرکز درمانی می‌باشد.

لابی طبقه‌ی سوم.بخش سی‌تی‌اسکن

پلان طبقه‌ی سوم

لابی طبقه‌ی سوم

قسمتی از لابی طبقه‌ی سوم

لابی طبقه‌ی چهارم

پلان لابی طبقه‌ی چهارم

فضای انتظار لابی طبقه‌ی چهارم

فضای انتظار لابی طبقه‌ی چهارم