Sternbrauerel Salzburg

HARIRI & HARIRI

مرکز تندرستی و حوضچه

سایت تماشایی پروژه که در نزدیکی بخش قدیمی شهر سالزبورگ قرار دارد پس از بسته شدن کارخانه‌ی نوشابه سازی اشترن در آن، دهها سال بلااستفاده بود. در سال ۲۰۰۶ با همکاری مقامات مسئول شهر سالزبورگ مسابقه‌ای برای بهترین پروژه‌ی ساخت و ساز در این منطقه برگزار شد و هیئت داوران در اوت همان سال با در نظر گرفتن عوامل گوناگونی از قبیل هماهنگی پروژه با بافت شهری اطراف، فضاهای بیرونی جذاب، نورپردازی مطلوب و استفاده از نور خورشید، و نیز سازگاری با گذرگاه‌های طاق دار به جامانده از نوشابه سازی پیشین، در ۹ اوت ۲۰۰۶ در حضور شهردار سالزبورگ طرح خواهران حریری را به عنوان برنده‌ی مسابقه اعلام کرد.

این طرح  شامل چهار خانه در قطعه زمین غربی است که حول یک میدان نیمه عمومی گرد آمده‌اند و نیز دو ساختمان جدید در بخش شرقی. ساختمان‌ها به شکلی تماشایی طراحی شده و نماهای چشمگیری رو به صخره‌ها و مناظر طبیعی اطراف دارند. گذرگاه‌های طاق دار باقی مانده و در آینده به خانه‌ی معماری تبدیل خواهند شد.

در همین ارتباط بخوانید!  خانه ­ی مالین، «کره ­ی شیمیایی»، جان لاوتنر / هالی­وود، کالیفرنیا

پروژه با الهام از عناصر طبیعی معرف شهر سالزبورگ شکل گرفته است. طرح کلی مجموعه تقلید و نمونه‌ی کوچکی از شهر سالزبورگ و کوه‌ها و رودخانه‌ی وسط آن است.

پروژه از نظر مفهومی، شکل و ساختاری شبیه صخره‌ها و ترکیب بی قاعده‌ی سنگ‌های پیرامون دارد. همان گونه که تخته سنگها گویی از درون کوه تراشیده و سپس به قطعه‌های کوچکتری تقسیم شده و به شکلی تصادفی کنار هم قرار گرفته‌اند، هربلوک ساختمان نیز در حکم ظرفی است که بلوک‌ها یا آپارتمانهای کوچکتری را درون خود جای داده و به هر واحد مسکونی امکان می‌دهد دید و نمایی منحصر به خود داشته باشد. با چنین نگرشی کوه مجاور بیشتر نقش مولد را بازی می‌کند تا پس زمینه.

نقشه‌ی سایت

برای ایجاد ارتباطی شخصی و مکاشفه انگیز، نهر باریکی در لبه‌ی دیواره‌ی سنگی حفر شده است که بیننده را به درون دعوت و راهنمایی می‌کند. این نهر نیز همانند رود زالتساخ، حد و مرزی جدید به وجود می‌آورد، جنبش و حرکت می‌آفریند و طبیعت را به درون سایت می‌آورد. مسیر حرکت قدیمی نیز در این جریان ادغام می‌شود. آب از بالاترین سطح سایت از طریق یک رشته آبشار به گردش درمی‌آید و در پایان به محل تجمع برف‌های آب شده، قندیل‌ها و سنگ‌ها تبدیل می‌شود.

در همین ارتباط بخوانید!  آشیانه عقابِ یک طراح داخلی: خانه‌ای با طعم مرکبات

رستوران رو به صخره

این مجرای آب همچنین مکانی برای نمایش آبنماها و مجسمه‌های آبی، و فضایی برای استغراق و بهره بردن از امکانات استخر پیش بینی شده برای مرکز تندرستی است. این مسیر دسترسی پیاده با دقت تمام به گونه‌ای طراحی شده است تا بدون نقض حریم خصوصی ساکنان، به آنان امکان دهد از زیبایی‌های طبیعی جنگل و صخره‌ها لذت ببرند.

نقشه‌ی طبقه‌ی همکف

در قطعه زمین غربی چهار ساختمان A، B، C، D در اطراف محوطه‌ی چمن کاری شده‌ی نیمه محصوری قرار گرفته‌اند. ساختمان‌ها بر قاعده‌ی مشترکی شناور هستند که محوطه‌ی چمن کاری شده را در برمی‌گیرد و سوئیتها، سرسراهای ورودی و مسیرهای دسترسی قائم را شامل می‌شود. هر چهار ساختمان شامل مجموعه‌ای از آپارتمانهای شهری و فوق العاده و نیز دو طبقه پارکینگ در زیرزمین خواهند بود. رستوران و مرکز تندرستی مجهز به استخر و آبنما نیز در پای صخره‌ها پیش بینی شده است که از طریق مسیر واقع در سطح آب، قابل دسترسی هستند.

در همین ارتباط بخوانید!  برج‌های اَبسُلوت (کانادا) | هنر معماری

ساختمان‌های بخش شرقی در اطراف یک باغ سقفی بر فراز گذرگاه‌های طاق دار بازمانده از نوشابه سازی اشترن طراحی شده‌اند. گذرگاه‌ها با نورگیرهای سقفی چشمگیری بازسازی خواهند شد و خانه‌ی معماری ساختمان H را در خود جای می‌دهند که ورودی اصلی آن در سطح حیاط است. رستوران موجود نیز دو گذرگاه را در تقاطع خیابان‌های اشتاین بروخ و اِرنست زومپِک به خود اختصاص خواهد داد. محوطه‌ی باز رستوران نیز در همان محل باقی خواهد ماند.

ماکت فضای داخلی آپارتمان

ساختمان موجود در خیابان اشتاین بروخ (G) ، در طبقه‌ی همکف خود محل مدرسه‌ی پیش دانشگاهی خواهد بود و در دو طبقه‌ی بالایی، دانش آموزان و کادر آموزشی مدرسه را اسکان می‌دهد و به باغ سقفی فراز گذرگاهها نیز دسترسی خواهد داشت.

در بخش شرقی دو ساختمان مسکونی جدید E و F طراحی شده است که در طبقه‌ی همکف خود سطح باغ سقفی دارای سوئیت و در طبقات بالاتر دارای آپارتمانهای شهری خواهند بود. پارکینگ نیز در زیرزمین تعبیه خواهد شد.

نقشه‌ی آپارتمان ‌ها