نام پروژه: ویلای کیش

طرّاحی و اجرای پروژه: شرکت مادنیل (مسعود وهابی اصل؛ رؤیا محمّدی)

کارفرما: حسین کیانی

مکان: کیش

مساحت: ۳۰۰ متر مربّع

تاریخ تکمیل پروژه: اردیبهشت ۸۸

مسائلی که منجر به بازسازی این ویلا شد، نقص فنّی در سیستم تأسیسات و فاضلاب ساختمان و نیز ضعف در سازه‌ی ساختمان بود، طوری که بار ساختمان را به طور نامناسب بر دیوارهای حمّال تقسیم کرده و دیوارهای حمّال نیز از ضخامتی استاندارد برخوردار نبودند. طرّاحی ساختمان نیز قدیمی بود و تعداد اتاق خوابها و سرویسهای بهداشتی با نیازهای امروز مطابقت نداشت.

با توجّه به طرح‌های جدید معماری و در نظر گرفتن نظرات کارفرما در خصوص تعداد اتاق خوابها و سرویسها، اقدام به مقاوم سازی اسکلت ساختمان و تغییراتی در وضع کنونی آن، مانند ایجاد سرسرای ورودی، تغییر محلِّ راه پلّه‌ی طبقه‌ی همکف، حذف راه پلّه‌ی طبقه‌ی اوّل و گسترش طبقه دوّم ساختمان کردیم، که در زیر به شرح آن می‌پردازیم.

طبقه‌ی اوّل دو اتاق خوابِ کوچک با کلّیه‌ی امکانات و یک سرویس مشترک دارد. همچنین اتاق خوابِ اصلی در این طبقه قرار گرفته است. از آنجایی که اتاق خواب اصلی در خانه‌های مُدرن امروزی جایگاه ویژه‌ای دارد، این اتاق دارای یک سرویس بهداشتی کامل و جکوزی به شکل ربعِ دایره با شیشه‌ای به همین قوس است که با اتاق خواب در ارتباط است. این شیشه‌ی انحنادارْ دوجداره است که بین آن پرده‌ای برقی جهت کنترل فضای درون جکوزی حرکت می‌کند.

اِعمال طرح‌های فوق، مقاوم سازی و تقویت اسکلت و سازه‌ی ساختمان را در پی داشت. در کنار فضای نشیمن کوچک طبقه‌ی اوّل جهت دسترسی به طبقه‌ی دوّم اقدام به احداث نفربری شیشه‌ای کرده؛ به همین منظور راه پلّه‌ی قدیمی این قسمت حذف شد، چراکه شیب تند و کف پلّه‌های کوچک داشت، تردّد بر روی آنها با دشواری انجام می‌پذیرفت و در عین حال فضای زیادی را نیز اشغال کرده بود.

فضای نشیمن با مبلمان و پرده‌هایی کاملاً هماهنگ از آشپزخانه و نهارخوری به طور کامل جدا شده است. در این قسمت، جهت تعبیه‌ی تأسیسات سرمایشی در سقف، سقف کاذبی با طرّاحی منحصر به فرد و هماهنگ با اِلِمانهای به کار رفته در مبلمان ایجاد کرده که حرکت سقف و امتداد آن در دیوار باعث به وجودآمدن فضایی مناسب جهت نصب تلویزیون و وسایل صوتی شده است.

فضای کوچک طبقه‌ی همکف امکان ایجاد یک راه پلّه‌ی معمولی را به طبقه‌ی اوّل نمی‌داد؛ به همین خاطر با طرّاحی راه پلّه‌ای کاملاً دکوراتیف اقدام به ایجاد فضای دسترسی به طبقه‌ی اوّل با پلّه‌های معلّق چوبی شده است که با پیش بینی اسکلت بندی مناسب از دلِ دیواری سنگی بیرون آمده با نمایی زیبا و گیرا، به زیباییِ طبقه‌ی همکف نیز افزوده است.

 

به دنبال حذف راه پلّه و وسیع کردن اتاق در طبقه دوّم و استفاده‌ی بیشتر از فضاهای زیرِ شیروانی، اقدام به تقویتِ سازه در این قسمت ساختمان، ایجاد خرپا جهت تحمّل وزن طبقه دوّم، تیر ریزی جهت دهانه‌ی بالابر و گسترش سقف طبقه اوّل نمودیم و فضای ۹ متری طبقه‌ی دوّم را به فضایی ۲۴ متری با سرویس کامل تبدیل کردیم. در این طبقه تمامی مبلمان از جمله تخت خواب، کتابخانه و کمدها به صورت اختصاصی برای این طبقه طرّاحی شدند.