پروژه‌ی بازسازی منزل مسکونی

                                    مرتضی حسابی                                    

نام پروژه: بازسازی منزل مسکونی محمّدرضا حسابی

طرح و اجرا: مرتضی حسابی، دفتر معماری حسابی و همکاران

مشاور مقاوم سازی: مهندسین مشاور آرین بنا

محلِّ پروژه: تهران، سعادت آباد

زیر بنا: ۱۳۰ متر مربّع

زمان اجرا: اردیبهشت تا شهریور ۸۸

قبل از بازسازی

بعد از بازسازی

پلان قبل از بازسازی

پلان بعد از بازسازی

ساختمان مسکونی مورد بازسازی در یک آپارتمان دو واحدی با قدمت ۲۵ سال قرار گرفته که توسّطِ تعاونی مسکن و در قالب بلوک‌های تکراری با پلانهای متّحد الشّکل ساخته شده است. عمده ترین مشکل در بازسازی این ساختمان، اِلِمانهای مزاحمِ سازه‌ای و تأسیساتی بودند که امکان جابه‌جایی آنها به هیچ وجه میسّر نبود؛ لذا سعی شد تا با تمهیدات معمارانه این مسئله برطرف گردد؛ به عنوان مثال، ستونِ وسطِ سالنِ پذیرایی به یک چراغ بزرگ تغییر یافت و در سمت مقابلْ دودکش و رایزر موتورخانه در داخل دکورسازی کانتر آشپزخانه پنهان شد.

آشپزخانه قبل از بازسازی

آشپزخانه بعد از بازسازی

پس زمینه‌ی رنگی پروژه عموماً سفید و سبز است؛ این ترکیبِ رنگی در انتخاب مبلمان و سایر تجهیزات نظیر نورپردازی نیز در نظر گرفته شده است. به استثنای اتاقهای خواب و سرویسهای بهداشتی، سایر فضاهای خانه به صورت کاملاً باز و در ارتباط با یکدیگر طرّاحی شده‌اند، طوری که فضاهای ورودی، نشیمن، پذیرایی، آشپزخانه و غذاخوری در یک سالنِ مشترک قرار گرفته‌اند و خطِّ نور سبزِ پنهان شده در سقفْ آنها را به یکدیگر متّصل کرده است.