نگاهی به جدیدترین اثر معماری گروه معماری فام

ایده

ایده اصلی این پروژه،برطرف و پنهان کردن لوله های تاسیساتی موجود در سقف ساختمان و همگن کردن پوترهای بتنی موجود با طرح،به طوری که جزءایی از طرح باشد.

روند طراحی

ساختمان مورد نظر به دو بخش تقسیم شده است،همکف و نیم طبقه.

ارتفاع طبقه همکف حود ۵ متر و نیم طبقه ۱۰/۲ متر است.

معضل اصلی فضا پنهان کردن لوله های تاسیساتی موجود در سقف و ادغام پوترهای بتنی با طرح بود.

مسئله بعدی که مد نظر قرار گرفت،بزرگتر نشان دادن فضای نیم طبقه بود که بیشترین محیط را به خود اختصاص داده بود و به گونه ای فضای مفید و پرتردد رستوران محسوب می شد.

با توجه به شرایط موجود،تصمیم به طراحی در سبک پارامتریک اتخاذ شد.

یکی از روش های طراحی به سبک پارامتریک قرار دادن قطعات کوچک در کنار هم می باشد که فضا را بزرگتر نشان می دهد و در طراحی رستوران این مسئله رعایت شده است.

در طرح اولیه تصمیم گرفته شد که با یک فرم منحنی و یکپارچه لوله های تاسیساتی و پوترها مخفی شوند،اما مسئله نوع متریال و اجرایی بودن طرح بود که قابل اجرا نبود.

با توجه به فرم اولیه طرح و ایجاد تغییرات در آن به طرح مورد نظر رسیدم.

شاخصه اصلی این طرح وجود ۲ دیوار کنار هم در نیم طبقه است که دارای موج در دو جهت افقی و عمودی می باشد.

شاخصه بعدی طرح در سقف می باشد که با ایجاد موج و پلکانی قرار دادن قطعات روی هم به اختلاف ارتفاع ۵ سانتی متر و در نهایت یکی کردن پوتر با طرح می باشد.

شاخصه آخر طرح،دیوار بلند موجود در طبقه همکف است که رو به روی ورودی رستوران قرار دارد،که این دیوار هم دارای موج به ارتفاع ۵ متر می باشد.

متریال انتخابی برای طرح،چوب در نظر گرفته شد و علت آن گرمای خود چوب هست که به فضا منتقل می کند و انسان با آن ارتباط خوبی برقرار می کند به خاطر طبیعی بودن آن.

همانطور که در طرح مشخص هست چوب ها دارای فواصل می باشند که از حجم زیاد چوب جلوگیری شود و موجب دل زدگی اشخاص نشود.

بیسی که برای قرار گرفتن چوب ها روی آن انتخاب شد،فایبر سمنت هست که صفحات سیمانی دارای الیاف سلولزی هستند.

رنگ بیس کار مشکی انتخاب شد که موجب برجستگی چوب ها شود و در ذهن اشخاص حالت سه بعدی به وجود آورد.

روش بعدی که باعث از بین رفتن حجمه چوب ها شد و در ضمن کمک به تامین نور محیط می کرد،استفاده از بلوک های نوری به صورت رندوم در دیوار به جای بلوک های چوبی بود.

در آخر این طرح در اواخر سال ۱۳۹۵ تصمیم به اجرا شدن گرفت که مقدمات آن انجام شد،ولی در نهایت فقط سقف این طرح اجرا شد و دیوار آن به علت مشکلات کارفرما که اصلی ترین مشکل ایشان درک نکردن کامل طرح بود متوقف و اجرا نشد.

معمار: فرامرز آشتیانی

مجری : گروه معماری فام

موقعیت پروژه : تهران-خیابان قصرالدشت

متراژ پروژه : ۲۰۰ مترمربع

سال طراحی ساختمان : ۱۳۹۵

نوع پروژه : رستوران

۱۳۹۷-۴-۱۰ ۰۴:۵۵:۳۵ +۰۴:۳۰ ۱۰ تیر ۱۳۹۷|پروژه‌های معماری داخلی, تجاری, چوب, خاورمیانه دسته بندی ها|برچسب ها: , |