اختصاصی  وبسایت هنرمعماری آنلاین


طرح "H-O-M-E" گروه MVRDV، برای احیاء مجدد و باززنده سازی، پایگاه نظامی سابق ارتش آمریکا به یک محله با تنوع کاربری

محله فرانکلین میته، مانهایم، آلمان

برج-O : 19000متر مربع

برج -M : 27000 متر مربع

"تپه سبز" Mixed Use: 17000 متر مربع

مساحت کل: ۶۳۰۰۰متر مربع


طرح جدید MVRDV زندگی جدیدی را در قالب تجدید حیات محله فرانکلین میته به همراه داشته است. این سایت ۱۴ هکتاری در قالب کاربری های متنوع توسعه خواهد یافت. این مجوعه شامل یک بخش مرکزی به شکل "تپه سبز" است که روی بقایای سربازخانه موجود در سایت ساخته شده است و در یک نگاه کلی بیانگر توسعه جدید منطقه است. در برنامه توسعه، برای بخش مرکزی "تپه سبز" فروشگاهها، رستورانها، کافه ها و فضاهای عمومی در نظر گرفته شده است.

ساختمان های جدید در قالب چهار برج مسکونی که کلمه HOME را نمایش می دهند شکل گرفته و یک جامعه محلی پر جنب و جوش از خانواده های جوان محلی را شکل خواهد داد این ساختمانها با فرم خوش آمدگویانه نمادی از زندگی آینده محله مانهایم بوده و  دعوت کننده از خانواده های جوانی است که بدلیل عدم جذابیت های محلی این شهر را ترک کرده اند.

مانهایم در سال ۱۶۰۶ به عنوان یک شهرک صنعتی نوآورانه ساخته شد و بعدها تبدیل به یک مرکز صنعتی شد. اما در طول جنگ جهانی تقریبا از بین رفت و پس از آن تا سال ۲۰۱۱ به عنوان پایگاه نظامی و محل استقرار ارتش ایالات متحده آمریکا در آلمان مورد استفاده قرار گرفت. بسته شدن این پایگاه چند هکتاری در ۲۰۱۱ شوک اقتصادی بزرگی را برای منطقه به همراه داشت اما فرصتی تازه برای بازسازی شهر را فراهم آورد.

در همین ارتباط بخوانید!  سیر شکل‌گیری مجتمع‌های مسکونی در ایران و جهان | هنر معماری

پروژه جدید تجدید حیات این شهر، دلیل تازه ای برای خانواده هایی که مشتاق ماندن در این شهر بودند، ارائه کرده است. همچنین توسعه این طرح انگیزه ای برای خانوادهایی که تمایل به نقل مکان به این محله و شروع یک زندگی جدید دارند را ایجاد کرده است. این طرح امکان یک زندگی انعطاف پذیر را برای ساکنان خود فراهم می آورد که با نیازهای فردی و اجتماعی افراد بطور کامل انطباق دارد.

طراحی جدید مانهایم به شکل یک شهر جاه طلبانه با تاکید بر یک برنامه اجتماعی قوی است. چالش MVRDV به نمایش گذاشتن تراکم و ارائه تنوع طراحی از ساختار یکنواخت سایت و سرباز خانه موجود بود و در عین حال تلاش می کرد تا باز نمودی از یک جامعه جدید باشد که منطقه ای جدا شده را به شهر و جنگل نزدیک پیوند میدهد.

"تپه سبز" نماد مرکز این محله‌ی احیاء شده است. یک پارک در قلب این جامعه برای راه رفتن و پیاده روی، استراحت و تمدد اعصاب که یک چشم انداز عالی به سراسر محله و برج های H-O-M-E دارد. این "تپه سبز" که در قالب یک مرکز محله عمل می کند، علاوه بر فضای سبز یک مرکز خرید را در خود جای داده است.

در همین ارتباط بخوانید!  خانه‌ی نامرئی | دامنیک استیونز

"تپه سبز" در جوار ساختمانهای موجود قرار گرفته و به عنوان یک نقطه کانونی در مسیر اتصال خیابان های اصلی به محله های مسکونی قرار دارد. یک مسیر در آکس اصلی که از مرکز تپه می گذرد و با عبور از داخل آن بخش قدیم را به بخش جدید متصل می کند.

 

 

 

استفاده از حروف کلمه HOME، راه حل مناسبی برای خلق یک فرم بطور نمادین است که علاوه بر نمایش کلمه خانه به شکل سمبولیک، بیانگر نیاز به خانه به عنوان محل زندگی است. در اطراف هر کدام از این ساختمانها یک میدان طراحی شده که بر اساس سایه اندازی حروفHOME  و متناسب با ابعاد و اندازه مقررات محلی شکل گرفته است. ابعاد و فاصله بین ساختمانها و واحدهای همسایگی منطبق با خواسته های کارفرما و ضوابط محلی طراحی شده است.

خود محوطه سایت بطور خنثی طراحی شده است در حالیکه هر برج دارای رنگی متفاوت بوده و در کنار یکدیگر کلمه خانه را می سازند. تنوع رنگی برج ها علاوه بر شاخص شدن کلمه خانه در سایت، هویت منحصر بفردی را برای سایت به همراه داشته است. هدف از این روند در طراحی سایت و برج ها، تبدیل محله به محیطی پرجنب و جوش و توسعه و تکامل روحیه اجتماعی سایت بوده است. استفاده از حروف کلمه خانه به نوعی برای از بین بردن فاصله بین قدیم و جدید و پیوند تاریخ خشن سایت و ساختار معاصر آن است.

در همین ارتباط بخوانید!  تجمل به توان سه | حمید خداپناهی

در این پروژه MVRDV برای دو برج "M" و "O" و STUDIO2050 و AS&P  برای دو برج "H" و "E" با همدیگر همکاری خواهند داشت. ترادیس۱ فرانکلین میته در ادامه پروژه آلمان MVRDV  در اکسپو ۲۰۰۰ هلند، با موضوع اقامتگاه خصوصی "باکد هاووس" دفاتر اداری چند منظوره " یو.پی. وی" در مونیخ است.

MVRDV  برج "O" را با مساحتی در حدود ۱۲۰۰۰متر مربع، شامل ۱۲۰ آپارتمان و برج "M" را با مساحت تقریبی ۱۷۰۰۰ متر مربع، شامل ۱۸۵ آپارتمان طراحی کرده است. هر کدام از برج ها شامل پیکسل های متنوعی با تنوع در سایز و بالکن هستند که واحدهای آپارتمانی را شکل داده است. برج "M " دارای یک بام فعال با زمین بازی تنیس است و برج "O " دارای یک فضای عمومی مسقف است که در حفره میانی ساختمان قرار گرفته و به سطح زمین متصل می شود.

 


پی نوشت: Transform۱

منابع:

https://www.mvrdv.nl/

www.archdaily.com

https://www.ARCHITECTUERELAB.NET