طرح های برتر بخش طراحی داخلی مسابقه ی هنر معماری اثری از عباس ریاحی فرد، فری ناز رضوی نیکو

یکی از سه طرح برتر در بخش معماری داخلی

اولین مسابقه ی معماری داخلی هنرمعماری


در پائیز ۸۷ همزمان با پیشرفت روند ساخت مجتمع , ما کار داخلی را با اجرای یک واحد نمونه ۶۰ متر مربعی شروع کردیم . این مجتمع با ۷۰واحد در ۷ طبقه در۱ کیلومتری پیست شمشک و در میانه کوه و رودخانه قرار گرفته است .در اینجا نوع کاربران و نحوه استفاده آنها از این فضا که غالبا موقتی و محدود به روزهای آخر هفته به ویژه در فصل زمستان و اسکی می شود ، ما را به سوی طرحی متفاوت از فضای روزمره و تجربه شده کشاند ؛ به نحوی که با تغییر مختصات مکانی،کیفیت فضا نیز تغییر کند؛ فضائی خاص و با حس و حالی متفاوت از خانه های شهری که با آرامش و سکون محیط پیرامون آن همخوانی داشته باشد. در اینجا طبیعت به اندازه ای خاص و منحصر به فرد است که ما تصمیم گرفتیم ایده این پروژه را استعاره ای از طبیعت پیرامون در نظر بگیریم. ما به دنبال رویکرد جدیدی بودیم که با استفاده از استعاره به بهبود رابطه معماری و طبیعت کمک کند، بدون آن که الگوهای متداول بومی را تکرارکرده یا سعی بر تقلید از شیوه های تاریخی فرهنگ های دیگر داشته باشد. سعی داشتیم در این پروژه نشان دهیم که محصول منطقی هرروندی درطراحی معماری باید شکل گیری منعطف و آزادی در پاسخ به نیروهای اطراف خود در محیط داشته باشد.در اینجا مناظرسفید و پوشیده از برف که جزء شاخصه های این مکان هستند و خطوط نرم و سیالی که پوشش برف در محیط ایجاد می کند، پر قدرت ترین نیروهای مکانی سایت محسوب می شدند. در روند طراحی ما تحت تاثیر نحوه شکل گیری سر پناه های قطبی قرار گرفتیم  , اما در اینجا به جای قالب های یخ لایه های پوسته جداره به صورت افقی بر روی هم قرار می گیرند و یک فرم گنبدی شکل ایجاد می کنند. در واقع این طراحی دارای ایده استعاری ترکیبی می باشد که عناصر طبیعی و انسان ساخت برای رسیدن به فرم نهائی خود استفاده می کند. ما با استفاده از این استعاره ترکیبی به سطوح نرم و سیالی رسیدیم که فضاهای داخلی پروژه را شکل می دهند.این خطوط نرم و آزاد به گونه ای در طرح به کار رفته است که نه تنها بخش های اصلی و جانبی ، بلکه عناصر و جزئیات فضا را نیز پردازش می کند.این خطوط در فضا حرکت کرده و بسته به کاربری ای که تعریف می کنند تغییرمسیر و شکل می دهند. بدین ترتیب تمامی نیاز های طرح در پلاستیک فرمی آن تعریف شده تا در حد امکان فضا خالص و یکپارچه باقی بماند؛ همانند برفی که روی زمین می نشیند و همه اجزا و سطوح را از هر رنگ و شکلی هم جنس و همگون می سازد.

 

مجتمع مسکونی بارین 

محل اجرا : شمشک –  نرسیده به دوراهی دربند سر –  دو رود

کارفرما : مهندس مجتبی تنها و شرکا

طراحان : عباس ریاحی فرد ، فری ناز رضوی نیکو

همکاران پروژه : اشکان باقری اقدم ، نوید نصرالله زاده ، یاسر کریمیان ، حامد تابش

نظارت و اجرا  : سروش علیپور ، حسام رئوف پناه

 مساحت :۶۰ مترمربع

تاریخ شروع اجرا : آذر ۱۳۸۷ مدت اجرا : یک ماه و نیم