.Design and Color Composition Art Co. Ltd

شرکت طراحی و معماری داخلی هنر آمیزه طرح و رنگ، مشهور به Decoco (مخفف .Design & Color Composition Art co) که یکی از شرکت‌های توانمند ایرانی در زمینه‌ی معماری و طراحی داخلی فضاهای تجاری، اداری و مسکونی به شمار می‌آید، با گروهی متشکل از متخصصان جوان، کیوان زربخش (مدیرعامل)، علی اُحُدی (مدیر طراحی) و مهرداد انصاری (مدیر اجرایی) تاکنون پروژه‌های قابل توجهی را در حوزه‌های مختلف به اجرا درآورده است. متخصصان دکوکو با پشتوانه‌ی چندین ساله‌ی تجربه و کار با شرکت‌ها و کارفرمایان مستقل و خصوصی، همواره می‌کوشند تا حد امکان به خواسته‌ها و احساسات کارفرمایان نزدیکتر شوند. به اعتقاد آنان، تمرکز بر افکار، دیدگاه‎ها و سلیقه‌ی مشتری توأم با ترسیم ایده‌های نوین طراحان به عنوان جهت دهنده  به نظرات فوق، بهترین نتیجه را به بار می‌آورد و در واقع کارفرما نیز به همراه معماران و طراحان شرکت، عضوی از گروه طراحی به شمار می‌آید.

در بازسازی این خانه‌ی مسکونی برای خانواده‌ی کارفرما (که متشکل از پدر و مادر و دختر و پسری جوان است) تلاش شده است پلان قدیمی و پر از دیوارهای جداکننده به پلانی باز و امروزی تبدیل شود.

در پلان اولیه مشکلات فراوانی در فضاهای خصوصی و عمومی خانه به چشم می‌خورد، مثلا اتاق خوابها فاقد راهروی مجزا بودند و درب‌ها یکسره به هال خصوصی باز می‌شدند که علاوه بر از بین بردن حریم خصوصی اتاق خواب، چیدمان هال را نیز با مشکل روبه‌رو می‌کرد، ضمن آنکه هال خصوصی در تمام ساعات روز می بایست با چراغ روشن می‌ماند. برای حل این مشکل دیوارهای غیرباربر برداشته شدند و با استفاده از دیوارهای کوتاه با نمای سنگ هندی به سبک روستیک  میان هال خصوصی و اتاق خوابها راهرویی جداگانه برای اتاق خوابها ایجاد شد و هماهنگی در بدنه‌ی آن در گوشه‌ای از هال خصوصی با بدنه دیوار شومینه در گوشه‌ای دیگر، مرز شمالی جنوبی را برای فضای مذکور تعریف کرد. ضمن آنکه کارفرما مایل به استفاده از تلویزیون در هر سه فضای هال، نشیمن و ناهارخوری بود که در حالت قدیمی راهی جز خریداری سه دستگاه تلویزیون نداشت!

در همین ارتباط بخوانید!  عبدالعزیز فرمانفرماییان، پدر مهندسین مشاور ایران

قبل از بازسازی

بعد از بازاسزی

شومینه‌ی بزرگ و انحصاری در کنج  سالن پذیرایی نیز که پیش از این، هم چیدمان پذیرایی را دچار مشکل می‌کرد و هم قسمت هال خصوصی را از دسترسی  به این منبع حرارتی لذت بخش و دکوراتیو محروم می‌ساخت، ازکنج سالن برداشته و به فضایی سه بعدی میان هال خصوصی، ناهارخوری و پذیرایی منتقل شد و بدین گونه، امکان استفاده از شومینه در تمام فضاهای  عمومی آپارتمان فراهم آمد. ایجاد یک سکوی مجزا برای ناهارخوری گوشه‌ی دلنشینی را برای مهمانان و میزبان فراهم آورد. علاوه بر آن، با استفاده ازآجرهای شیشه‌ای در فضای بالای دیوار یکی ازاتاق خواب‌ها و راهروی مشرف به هال، امکان انتقال نور از جنوب به هال خصوصی فراهم آمد.

چرخش تلویزیون روی ستون میانی سه فضای هال، نشیمن و ناهار­خوری

پس از بازسازی با استفاده از ستون باقی مانده بین سالن و هال خصوصی و تبدیل آن به محور گردش LCD ( با کنترل از راه دور) امکان استفاده از تلویزیون در هرسه فضای یادشده و حتی آشپزخانه امکان پذیر شد.

در همین ارتباط بخوانید!  برج سوییس رِه (گرکین) | نورمن فاستر

به طور کلی در کلیه‌ی فضاهای ساختمان، استفاده از طرح‌ها و رنگ‌های متضاد، ولی درکل یکپارچه، مکان یابی سریع را برای بیننده امکان پذیر می‌سازد. استفاده از امکانات نورپردازی متفاوت در برداشت حسی گوناگون از محیط نیز در یکپارچه سازی فضاهای عمومی مورد توجه بوده است. با توجه به نیاز کارفرما مبنی بر داشتن مبلمان راحت و در عین حال  شیک و برازنده، دقت خاصی در انتخاب مبلمان و رنگ‌های به کاررفته در آنها لحاظ شده است. جابه‌جایی سرویس‌ها با توجه به اختصاص دادن آنها به فضاهای مورد نیاز وانتخاب بهترین مصالح و نورپردازی متناسب با کاربری، نکته‌ی مهم دیگری در بازسازی آپارتمان به شمار می‌آید.

برای خانواده‌ی کارفرما استفاده‌ی بهینه از فضای اتاق خواب به عنوان حریم خصوصی و مکانی مناسب برای استراحت به همراه تعمق و مطالعه، به سبک زندگی امروزی، عاملی بسیار تأثیرگذار در طراحی و بازسازی این فضای خصوصی بود. استفاده از رنگ‌های مجزا و هماهنگ با روحیات والدین و فرزندان در دیوارها و پارچه‌های به کاررفته، گرافیک جداگــانه و ویژه‌ای به اتاق خواب‌ها بخشیده است. اختصاص کمدهای جادار با درهای جدید نیز از نکات مهم در طراحی اتاق خوابها بوده است.

آشپزخانه نیز در حالت قدیمی با مشکلات متعددی روبه‌رو بود. برای مثال، ورودی آن درکنار ورودی اصلی آپارتمان بود که در بدو ورود به خانه نمای چندان دلچسبی ایجاد نمی‌کرد. میز بزرگ غذاخوری در میانه‌ی آشپزخانه نیز حرکت و دسترسی به اطراف را مشکل می‌ساخت. پیشخوان بزرگ یکسره و فاقد نما، دسترسی به آشپزخانه را محدود به بازگشت به ورودی اصلی می‌کرد.

در همین ارتباط بخوانید!  تاریخ، هویت شهری می‌یابد!

نظر کارفرما مبنی بر تلفیق فضای پذیرایی و آشپزخانه مسیر طراحی را بدین سو هدایت کرد که سرویس بهداشتی از پشت آشپزخانه برداشته شد و فضای به دست آمده به کابینت‌های جدید (مجهز به امکانات امروزی، نظیر کشوهای ترمزدار و فضای جادار وتعریف شده) و دو دستگاه یخچال سایدبای‌ساید اختصاص یافت و پیشخوان ومیز صبحانه خوری نیز  با استفاده از شیشه، چوب و کاشی‌های لوکس رنگی با یکدیگر تلفیق شد.

نشانه گذاری در فضای یکپارچه شده‌ی آشپزخانه، پیشخوان و مبلمان پذیرایی با استفاده از رنگ‌های مورد علاقه‌ی کارفرما و همچنین با توجه به تمایل طراحی معماری داخلی امروزی به مکاتب شرق (که رنگ قرمز، رنگ انرژی گیری از کره‌ی زمین است)، در آشپزخانه و پبشخوان و بدنه‌ها کاشی طرح گل سرخ اجرا شد. ادامه‌ی همین مضمون در مبلمان اتاق پذیرایی نیز به چشم می‌خورد. تغییر قابل توجه دیگر ایجاد یک جزیره (آیلند) برای اجاق گاز به علت گردش بهتر در اطراف آن بود که امروزه یکی از الگوهای پرطرفدار طراحی در سراسر جهان به شمار می‌آید.

شرکت دکوکو برای راهنمایی و مشاوره بیشتر، در زمینه‌ی طراحی معماری، ساخت، بازسازی و مبلمان همواره پاسخگوی شما متقاضیان محترم است.

آدرس: تهران، سعادت آباد، میدان کاج، ابتدای سرو غربی، شماره ­۱۸۱، طبقه۳، واحد۲۱

تلفن: ۲۲۰۸۵۰۳۷

تلفکس: ۲۲۳۷۶۱۴۸