رتبه اول بخش طراحی داخلی مسابقه ی هنر معماری اثری از گروه طراحی و معماری رخ

رتبه اول در بخش معماری داخلی

اولین مسابقه ی معماری داخلی هنرمعماری


این پروژه ملکی به ابعاد ۳۰x۱۳ متر مربع است که در ناحیه تجاری هفت حوض نارمک در شرق تهران واقع شده و کاربری آن از چاپخانه به رستوران تغییر یافته. در بازسازی این چاپخانه با توجه به اینکه معماری آن ارزش چندانی نداشت، فقط سازه ی بنا حفظ و تقویت شد و ظاهر آن با یک طراحی مدرن و مینیمالیستی توسط حجم های ساده با عملکردی جدید همسو شده است. همچنین رنگ آمیزی و نورپردازی جذاب آن، فضای دلنشینی را برای پذیرایی از مشتریان فست فود فراهم آورده است. با توجه به موقعیت مکانی پروژه و وسعت آن رویکردی لازم بود تا علاوه بر حفظ کیفیت و زیبایی، محدود بودن بودجه نیز در نظر گرفته شود. فضای داخلی با ترکیبهای متنوع و متضادی از مصالح، رنگها و فرمها، مانند مصالح سرد و گرم، شفاف و مات و غیره طراحی شده است. در طراحی و معماری داخلی ان جزئیات متنوع با نتیجه ی مینیمال و ساده بهره گرفته شده است تا طراح را در ایجاد فضای شاد برای افزایش حس تعلق مشتریان یاری رساند. تأکید بر حضور نور در فضاء شفافیت، خوانایی و پیوستگی فضای درونی و بیرونی، توجه به جزئیات و مصالح مهمترین عوامل شکل دهنده ی طرح بوده اند.

موارد زیر در طراحی این رستوران مؤثر بوده است:

١. توجه به تطابق محیطی و کنترل تابش نور طبیعی

۲، تطابق و جانمایی مناسب سیستمهای تأسیسات مکانیکی و برقی با فرمها و حجمهای تزئینی مانند استفاده از فرورفتگی ها، شکافهای دیوار و سقف برای تهویه و نورپردازی

٣. استفاده از مصالح مقرون به صرفه مانند رنگ، پوسترهای رنگی، ام دی اف، و گچ

۴. استفاده از رنگ آمیزی شاد جهت ایجاد محیطی دلنشین و صمیمی

۵. تطابق عملکرد با معماری داخلی از جمله ایجاد پارتیشنها و انطباق نیمکتهای نشیمن و صندلیها با فرم معماری

۶. تطابق و هماهنگی نمای پروژه با معماری داخلی رستوران

۷. تناسب فضاها در ارتباط مستقیمی که با انسان و فیزیکی او دارند

۸، نورپردازی مناسب محیط جهت ایجاد نوری یکنواخت در تمامی فضاهای سالن اصلی و ایجاد شفافیت و ارتباط بصری مناسب که ویژگی اصلی مکانهای عمومی است و طراحی مناسب فضاهای ارتباطی و عبوری از درب ورودی تا کانتر فروش و تحویل غذا

۱۰. رعایت کلیه ی استانداردهای بهداشتی و خدماتی رستوران

۱۱، رعایت کلیه ی استانداردها در ابعاد میزها و صندلیها و نیمکتهای نشیمن

۱۲، هماهنگی فرم چیدمان، آرایش و معماری آشپزخانه با سالن

۱۳. تمایل کارفرما به انجام کاری شاخص و متفاوت

 

نام پروژه :رستوران فست فود (مرکن)

طراح پروژه : گروه معماری رخ ، علی بهزادی ، مریم اطمینان

مجری : گروه اجرایی رخ

مدیر اجرایی : افشین یخچالیها

کارفرما : مدیریت فست فود مرکن ، مینایی

مکان : نارمک ، تهران

مساحت : ۴۰۰ متر مربع

سبک : مینیمالیسم

تاریخ تکمیل پروژه : خرداد ماه ۱۳۸۸

۱۳۹۷-۴-۳۱ ۲۳:۱۷:۱۹ +۰۴:۳۰ ۳۱ تیر ۱۳۹۷|پروژه‌های معماری داخلی, تجاری, چوب, خاورمیانه, مسابقات دسته بندی ها|برچسب ها: , |