این شرکت سرمایه گذاری و مشاوره، که در حال رشد سریع است، کار خود را از بخشی از یک طبقه در منهتن آغاز کرد و اکنون دامنه­ی فعّالیت خود را به سرتاسر طبقه‌ای در یکی از ساختمان‌های اداری واقع در مرکز منهتن گسترش داده است. دست­اندرکاران دفتر به دنبال دفاتری دائمی، شیک و کارآمد بودند تا ظرف مدّت شش ماهی که طرّاحی و ساخت دفاتر جدیدشان به طول می‌انجامد در آن استقرار یابند.

فضایی با وسعتِ حدوداً ۱۴۰۰ متر مربّع به فعّالیت چهار گروه کاری مختلف تخصیص داده شد؛ این چهار گروه کاری عبارت بودند از الف) گروه شرکای سرمایه؛ ب) گروه مشاوران سرمایه؛ ج) گروه مدیریت سرمایه؛ و د) گروه مستغلات. مسئله‌ی اصلی در اینجا تشخیص و تأمین نیازهای مستقلّ هر گروه، تقویت مناسبات میان آنها، و تبادل اطّلاعات بین گروههای کاری در عینِ ایجادِ یک کلّیتِ مُنسجم بود.

یک پلان L ـ شکل با بخش مرکزیِ باز، و سیستم رفت‌وآمدِ مؤثّر و واضح، دو عاملی بودند که ساماندهیِ پلانِ طبقه­ی همکف را تعیین می‌کنند. مصالح دائمی که به لحاظ محیطی خاصیّت پایدار دارند، و نیز استفاده از نور طبیعی در سرتاسر فضا، حسّ پیوستگی و شفّافیت را در کلّ فضای دفتری تضمین کرده است. به منظور ایجاد انعطاف فضایی و کنترل شخصیِ تهویه، کلّ طبقه مرتفع در نظر گرفته شده است. معماریِ به کاررفته در عین حال که دوستدار محیط و اصطلاحاً «سبـز» است، طبقه‌ی دفاتر را به «مجرا»ی عظیمی بدل کرده و امکان احداث سقفی مرتفع‌تر در اغلب بخشهای فضای آنها را فراهم آورده است. از آنجا که کفِ بالا آمده‌ی دفاتر، واحدهای گرمایشی موجود و شیشه‌ی تیرپوش را تحتِ پوشش قرار می­دهد، تمایز میان کف و دیوار حائل از میان رفته و فرد احساس می‌کند که بر فراز شهر در حالت معلّق قرار گرفته است.

بخش لابی/ پذیرش و بخش انتظار توسط «سطوح تاخورده»ای تعریف شده‌اند. این «سطوحِ تاخورده» از جنس چوبی تیره رنگ خصلت تندیس گونی در فضا ایجاد کرده‌اند، و نوردهی و حسّ لمس خوشایندی به فضا بخشیده‌اند.

دفاتر اجراییْ دیوارهای شیشه‌ایِ مات و دربهای تمام قدّ چوبی و تیره رنگ دارند. این دیوارهای شیشه‌ای نه تنها نور طبیعی را به داخل سالن اصلی هدایت می‌کنند، بلکه رنگ و بافت فضا را نیز ایجاد کرده‌اند. در گوشه‌ای از فضا که مستقیماً از بخش انتظار قابل دسترسی ست یک نشیمن ۲۰ نفره‌ی بزرگ قرار دارد، و دفتر مسئول اجرایی گوشه‌ی دیگری از فضا را به خود اختصاص داده است.

آشپزخانه، دفتر تکثیر، دفتر تحقیق، و بخش اداری در داخل یک غلافِ مستقیم و شفّاف قرار گرفته‌اند. این قسمتها را می‌توان جهت ایجاد فضای خصوصی مسدود ساخت، یا بازشان نگه داشت و از طریق ردیفی از دربها و پانلهای کشویی از خلال‌شان عبور کرد. فضای باز که حدوداً یک سوّم کلِّ طبقه را به خود اختصاص داده غرق در نور طبیعی‌ست، و غرفه‌های اطلاع رسانی و همکاری را در خود جای داده که به اتاق‌های متعدّد ملاقات و کنفرانس دسترسی دارند.

و سرانجام باید گفت که این پروژه محیطی فکرشده و معطوف به آینده را شکل داده که ظرافتهای یک خانه‌ی شخصی را با کارآمدیِ یک فضای دفتری ادغام نموده، و مکانی جهت تفکّرِ خلاق و مناسب ساعات طولانیِ کار خلق کرده است.

در همین ارتباط بخوانید!  دفاتر اصلیِ اینتراَکتیوکورپ، نیویورک | معماری از فرانک گه‌ری