شرایط و مقتضیات خانه ­ی استیونس، لاوتنر را برانگیخت تا در این پروژه، فضاها را به شکل جدیدی آرایش و سازمان دهد. برخلاف سایت های تپه ­ای پیشین، خانه ­ی استیونس در قطعه زمینی باریک و پرزحمت در حاشیه ­ی ساحل مالیبو واقع شده بود. لاوتنر باید خانه ­ای با بیش از ۱۲ اتاق می­ ساخت و افزون بر آن، چشم­ اندازهایی هم در دو طرف برای آن فراهم می­ کرد: کوهستان در نمای پشتی و دریا در نمای جلویی. راه حلی که لاوتنر اندیشید، ساختن دو بدنه ­ی بتنی به شکل منحنی زنجیری بود که در جهت های مخالف یکدیگر قرار گرفته ­اند. سقف ها یکپارچه­ اند و با نیاز حداقل به تکیه­ گاه و نگه­دار، از نظر سازه­ای منطقی و مقرون به صرفه می ­نمایند. این دو محفظه به جای آنکه بر شکل خاص زمین استقرار یابند، خود به شکل زمین و توپوگرافی محل تبدیل می­ شوند و دو موج را در محل به وجود می ­آورند. پوشش سقف با سازه ­ی دیگری شامل کف های چوبی و دیوارهای جداساز تکمیل می ­شود. تقابل میان دو منحنی مخالف هم، با گذرگاهی مرکزی که در سراسر خانه و در همه ­ی طبقات امتداد می­ یابد و همچنین با پله ­هایی برطرف می ­شود که سازه ­ی چوبی داخلی گویی از دل آنها برمی ­خیزد. سازه­ ی درون بدنه­ های بتنی همه جا بی ­پیرایه و در معرض دید است. در نمای بیرونی خانه از آن ارتباط پررنگ میان فضای داخلی و چشم ­اندازهای بیرون، که در خانه ­ی پرلمن وجود داشت، خبری نیست. در عوض، خانه «درونی» شده است: محور اصلی دید، متکی بر خود خانه است: دید به بی کرانگی منحنی سقف. چشم­انداز به کوه و دریا در دو سوی خانه، در قبال زندگی خانواده و محافظت آنان از محیط ساحلی، عملکردی، کارکردی فرعی به شمار می ­آیند.

در همین ارتباط بخوانید!  آشیانه عقابِ یک طراح داخلی: خانه‌ای با طعم مرکبات

69

71

در نمای ساحلی، یک سازه ­ی زنجیری­ شکل در جلو و سازه ­ی دوم در پشت آن به چشم می­ خورد. اتاق نشیمن و اتاق خواب صاحب خانه به دریا دید دارند.

68

استخر جانبی عناصر شیشه ­ای شفاف، نوری را که از طریق نورگیرها وارد سازه ­ی بتنی می ­شود پراکنده می ­سازند و موجب ایجاد حریم خصوصی در برابر املاک مجاور می ­شوند و در همان حال، حفاظی نیز در برابر بادی که از دریا می­ وزد، ایجاد می­ کنند.

John-Lautner’s-Stevens’-House-Priced-at-22000000-10

John-Lautner’s-Stevens’-House-Priced-at-22000000-17

John-Lautner-Stevens-House-78-Malibu-Colony-Rd-6

John-Lautner-Stevens-House-78-Malibu-Colony-Rd-8_0.0

70