Lake Hayes, New Zealand

The Mill Creek House

نمای خانه از چمنزار پایین

خانه‌ی «جویبار میل» در کرانه‌ی طبقه طبقه‌ی این جویبار واقع شده و پیرامون آن را مناظر کوهستانی و پرابهت رشته کوه کراون، دریاچه‌ی هِیز و قله‌ی کارونِت فرا گرفته‌اند.

مکان پروژه، زمین باریک و بلندی است که از شرق به غرب کشیده شده و دورنماهایی تماشایی رو به جنوب و غرب دارد. جویبار میل، در لایه و طبقه‌ای پایینتر از خانه جریان دارد و به دریاچه‌ی هِیز می‌ریزد. ماهیهای قزل آلای آب شیرین در فصل تخم ریزی از آبگیرهای بالادست به این جویبار سرازیر می‌شوند. زمانی علفزاری وحشی این جویبار را در بر می‌گرفت، ولی امروزه کل سایت با برکه‌های آب شیرین پوشیده شده که ماهی قزل آلا و پرندگان محلی می‌توانند در آنها به تولید مثل بپردازند.

در همین ارتباط بخوانید!  خانه­ ی بِرگرِن، جان لاوتنر/ هالی­وود، کالیفرنیا

نمای تراس و فضاهای نشیمن کلاه فرنگی در هنگام غروب

طرح این بنای ۳۵۰ متر مربعی، به شکل یک کلاه فرنگی برای استراحت و تفریح در فصل‌های تعطیلات تحقق یافت. ساکنان خانه می‌توانند از یکپارچگی کامل با محیط اطراف لذت ببرند.

کلاه فرنگی L شکل یک طبقه با نمای شیشه‌ای به تراس سنگ فرش چهارگوشی راه دارد و آن را در بر می‌گیرد. تراس به منظور زندگی در فضای آزاد و بهره‌مند شدن از غروب‌های غرب است. هنگامی که صفحات شیشه‌ای قدی به عقب می‌لغزند و باز می‌شوند، فضاهای درونی و بیرونی بر فراز تراس سنگفرش بالایی در هم ادغام می‌شوند.

محوطه‌ی گود رفته‌ی جلو شومینه، فضای دنجی را برای نشستن و گپ زدن فراهم می‌آورد.

تراس بالایی در یک سمت به شومینه‌ی بیرونی مجهز است که اعضای خانواده و مهمانان می‌توانند در شبهای زمستانی در کنار آن، اوقاتشان را زیر چتر ستارگان سپری کنند. در تراس پایینی، آشپزخانه‌ی بیرونی امکان تهیه‌ی غذاهای سبک تابستانی را در فضای آزاد فراهم می‌آورد.

در همین ارتباط بخوانید!  مکعب شیشه‌ای لئوناردو | حمید خداپناهی

اجزای تشکیل دهنده‌ی خانه عبارتند از: یک بال شرقی غربی با محوطه‌ای گود و پایین نشسته، آشپزخانه و محوطه‌های نشیمن با پلان باز، و بال شمالی جنوبی شامل اتاق غذاخوری، ورودی و سویت مهمان در تراز پایینتر. این سویت مهمان، به محفظه‌ی چارگوش تخته پوش و تیره رنگی شباهت دارد که شامل یک اتاق خوابگاه مانند بزرگ، حمام، سوئیت اتاق خواب اصلی، و یک تراس خصوصی در مجاورت آن است. این تراس گویی بر فراز ترازهای پایینی شناور است.

محوطه‌ی غذاخوری که به تراس راه دارد

سقف، صفحه‌ای افقی از تخته‌های سرو است. کف از چوب بازیافتی موسوم به ماتای ساخته شده و با اتصال به صفحات شیشه‌ای، نگاه بیینده را به دوردستها می‌دوزد. در جلو شومینه محوطه‌ای قرار دارد که با چرم فرش شده و نسبت طبقه‌ی اصلی در انتهای بال شرقی، پایینتر نشسته است و در آن می‌تواندر کنار گرمای مستقیم آتش، محیطی دنج و راحت برای گفت و گو پیدا کرد. در اطراف شومینه نیز گوشه‌های دنج دیگری برای نشستن و کتاب خواندن در زیر نور آفتاب وجود دارد. دیوارهای خارجی خانه از بلوک‌های ضخیم بتنی ساخته شده‌اند و خانه را به سایت «محکم می‌کنند».

در همین ارتباط بخوانید!  خانه سَیه فرانسه | مارسل برویر

در هنگام غروب، مناظر در تاریکی ملایمی محو می‌شوند و خانه شکل و شمایل فانوس به خود می‌گیرد و در محیط پیرامون شناور می‌شود.

اتاق خواب اصلی به تراس خصوصی دید دارد