برگزیدگان دومین مسابقه ی معماری داخلی فضاهای عمومی هنر معماری اثری از دفتر معماری حریری و حریری

برگزیدگان در بخش معماری داخلی فضاهای عمومی

دومین مسابقه ی معماری داخلی هنرمعماری


این شرکت سرمایه گذاری و مشاوره، که در حال رشد سریع است، کار خود را از بخشی از یک طبقه در منهتن آغاز کرد و اکنون دامنه فعالیت خود را به سرتاسر طبقه ای در یکی از ساختمانهای اداری واقع در مرکز منهتن گسترش داده است. دست اندرکاران دفتر به دنبال دفاتری دائمی، شیک و کارآمد بودند تا ظرف مدت شش ماهی که طراحی و ساخت دفاتر جدیدشان به طول می انجامد در آن استقرار یابند و فضایی با وسعت حدودا ۱۴۰۰ متر مربع به فعالیت چهار گروه کاری مختلف تخصیص داده شد؛ این چهار گروه کاری عبارت بودند از الف) گروه شرکای سرمایه؛ ب) گروه مشاوران سرمایه؛ ج) گروه مدیریت سرمایه؛ و د) گروه مستغلات.مسئله ی اصلی در اینجا تشخیص و تأمین نیازهای مستقل هر گروه، تقویت مناسبات میان آنها، و تبادل اطلاعات بین گروههای کاری در عین ایجاد یک کلیت منسجم بود.

پلان L – شکل با بخش مرکزی بازی و سیستم رفت وآمد مؤثر و واضح، دو عاملی بودند که ساماندهی پلان طبقه ی همکف را تعیین می کنند. مصالح دائمی که به لحاظ محیطی خاصیت پایدار دارند، و نیز استفاده از نور طبیعی در سرتاسر فضا، حس پیوستگی و شفافیت را در کل فضای دفتری تضمین کرده است. به منظور ایجاد انعطاف فضایی و کنترل شخصی تهویه، کل طبقه مرتفع در نظر گرفته شده است. معماری به کار رفته در عین حال که دوستدار محیط و اصطلاحا «سبز» است، طبقه ی دفاتر را به «مجرا»ی عظیمی بدل کرده و امکان احداث سقفی مرتفع تر در اغلب بخشهای فضای آنها را فراهم آورده است. از آنجا که کف بالاآمدهی دفاتر، واحدهای گرمایشی موجود و شیشه ی تیریوش (spandrel glass) را تحت پوشش قرار می دهد، تمایز میان کف و دیوار حائل از میان رفته و فرد احساس می کند که بر فراز شهر در حالت معلق قرار گرفته است.

بخش لابی پذیرش و بخش انتظار توسط «سطوح تاخورده»ای تعریف شده اند.. این «سطوح تاخورده» از جنس چوبی تیره رنگ خصلت تندیس گونی در فضا ایجاد کرده اند، و نوردهی و حس لمس خوشایندی به فضا بخشیده اند. دفاتر اجرایی دیوارهای شیشه ای مات و دربهای تمام قد چوبی و تیره رنگ دارند. این دیوارهای شیشه ای نه تنها نور طبیعی را به داخل سالن اصلی هدایت می کنند، بلکه رنگ و بافت قضا را نیز ایجاد کرده اند. در گوشه ای از فضا که مستقیما از بخش انتظار قابل دسترسی ست یک نشیمن ۲۰ نفره ی بزرگ قرار دارد، و دفتر مسئول اجرایی گوشه ی دیگری از فضا را به خود اختصاص داده است. آشپزخانه، دفتر تکثیر، دفتر تحقیق، و بخش اداری در داخل یک غلاف مستقیم و شفاف قرار گرفته اند. این قسمتها را می توان جهت ایجاد فضای خصوصی مسدود ساخت، یا بازشان نگه داشت و از طریق ردیفی از دربها و پانلهای کشویی از خلال شان عبور کرد. فضای باز که حدودا یک سوم کل طبقه را به خود اختصاص داده غرق در نور طبیعی ست، و غرفه های اطلاع رسانی و همکاری را در خود جای داده که به اتاقهای متعدد ملاقات و کنفرانس دسترسی دارند. و سرانجام باید گفت که این پروژه محیطی فکرشده و معطوف به آینده را شکل داده که ظرافتهای یک خانه ی شخصی را با کارآمدی یک فضای دفتری ادغام نموده، و مکانی جهت تفکر خلاق و مناسب ساعات طولانی کار خلق کرده است. 

دفاتر خصوصی انصاف

طراح: گیسو و مژگان حریری ( دفتر معماری حریری و حریری)

عکاس: پال وارچل

محل اجرا: ایالات متحد، نیویورک، خیابان مدیسن

زیربنا: ۱۴۰۰ مترمربع

تاریخ شروع و تکمیل پروژه ۲۰۰۷-۲۰۰۶