برگزیدگان دومین مسابقه ی معماری داخلی فضاهای مسکونی هنر معماری اثری از شرکت باحور

برگزیدگان در بخش معماری داخلی فضاهای مسکونی 

دومین مسابقه ی معماری داخلی هنرمعماری


این ساختمان در دو طبقه بصورت شمالی در یکی از محله های کم تردد شهرک غرب قرار دارد.موضوع پروژه بازسازی طبقه دوم این ساختمان بود.همانند فرم خارجی ساختمان ، فضای داخلی نیز از سبک و سیاق موسوم به کلاسیک تبعیت می کرد . هدف ما این بود که بدون تغییر و دستکاری در هویت خارجی ساختمان فضایی مدرن فراخور زندگی امروزی در درون ساختمان بوجود آید. سایر محدودیتها شامل عدم دخل و تصرف در پلان معماری و همچنین حفظ متریال سنگ کف بود. اولین مرحله در طراحی، حذف زوائد بود: گچبری ها و کلیه تزئینات .در مرحله بعد با توجه به اتفاقات و عملکردهایی که قرار بود در خانه اتفاق بیفتد و مد نظر کارفرما بود (برنامه فضایی) تلاش شد تا سطوح خانه ” معنادار” گردد. بدین معنا که در هرفضا با توجه به رفتار فضایی و مبلمان مورد نظر ، اقدام به تغییر شکل جداره ها و سقف کردیم تا کالبد و فرم داخلی خانه آماده و پذیرای این کارکردها گردد. بعنوان مثال در اتاق خواب والدین جداره و سقف بالای تخت بگونه ای طراحی شد تا پذیرای یک تخت خواب دونفره باشد. همچنین در فضاهایی که احتیاج به حضور تلویزیون بود ، جداره ها بگونه ای تعریف شدند تا ضمن جایدهی و تعریف تلویزیون ، جوابگوی سایر تجهیزات مربوطه نیز باشند. در فضای کار یک جداره بعنوان بعنوان قفسه کتاب تعریف شد و در نشیمن خانوادگی نیز یک” بار” طراحی گردید. در فضای ناهارخوری یک میز ده نفره طبق سفارش کارفرما بگونه ای طراحی شد که در صورت نیاز به یک میز دوازده نفره تبدیل شود.ایده طراحی یک مکعب چوبی درون فضا بود که در هنگام استفاده از آن ، اجزای این مکعب که همان صندلی ها هستند از آن جدا می شوند. در تناسب با فرم این میز ، در جداره فضای ناهارخوری از فرم های مکعبی شکل استفاده گردید. در فضای شومینه از سنگ یکپارچه (slab) برای جداره اصلی شومینه استفاده شد و امتداد آن به یک سکو تبدیل می شود که با جداره تلویزیون ترکیب می گردد. در این پروژه تلاش شد تا تاسیسات گرمایشی ( رادیاتور و فن کوئل) بصورت نمایان دیده نشود و بگونه ای باطرح جداره ها ترکیب شود که ضمن درنظرگرفتن تمهیداتی جهت تبادل حرارتی و امکان دسترسی، مخفی گردد.

بازسازی خانه ی آقای لواسانی( زرافشان)

طراح: حمید محمدی، امیرمحمدطالشی، علیرضا رضایی پور

مجری: شرکت باحور

عکاس: آتلیه ی آن

محل اجرا: تهران، شهرک غرب

زیربنا: ۲۶۰ متر مربع

تاریخ شروع طراحی: آبان ماه ۱۳۸۸

تاریخ شروع و تکمیل پروژه: دی ۸۸-فروردین ۸۹