مسابقهی پلاسکوی نو با انتشار بیانیهای برندگان خود را معرفی نموده است. اگرچه همکاری برگزارکنندکان این مسابقه با رسانههای تخصصی بسیار ضعیف قلمداد گردیده است و هیچ تصویر یا مصاحبهای تا قبل از اعلام برندگان منتشر نشده است، با اینحال هنرمعماری آنلاین حسب رسالت حرفهای خود پوشش و اثرگذاری خود را به سرانجام رسانیده است. مهمترین اثرگذاری حذف سید محسن حبیبی از تیم داوری بود که حقیقتاً موجب تعارض منافع میشد.
طرح رتبه نخست مسابقه: آیندهی پلاسکو اینچنین خواهد بود. داوران مسابقه این طرح را با ادلهی « به لحاظ خلاقیت، پاسخگویی مناسب به برنامه، اجرائی بودن و عطف نظر شاعرانه به حادثه دلخراش پلاسکو » انتخاب کردهاند.
بیانیهی هیأت داوران:
«بسمه تعالی»
بیانیه هیئت داوران مسابقه معماری ساختمان پلاسکو نو
جلسه داوری مسابقه پلاسکو نو در تاریخ ۱۳۹۷/۱۰/۱۲ در معاونت توسعه ساختمان و انرژی، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی (کارفرما) با حضور امضاءکنندگان زیر تشکیل و نسبت به بررسی تعداد ۸۱ طرح دریافت شده، اقدام گردید.
در ابتدای جلسه در راستای رعایت بند ۲۳ بخش ۴ آیین نامه جامع برگزاری مسابقات معماری و شهرسازی، مدیر مسابقه نتیجه بررسی طرحها در انطباق با برنامه مسابقه را به همراه طرحهای خارج از ضوابط و برنامه مسابقه به استحضار داوران محترم رسانید.
در ادامه هیئت داوران در خصوص روش داوری اجماع نموده و پس از سه بار رأیگیری به روش حذفی تصمیم گرفتند که در مرحله نهاییِ از بین ۱۳ طرح راه یافته به این مرحله، ارزیابی را به صورت رأی مخفی برای انتخاب ۱۰ طرح برتر امتیازدهی نمایند.
طرحهای ذیل به ترتیب رتبه اول تا سوم را احراز کردند:
رتبه اول: طرح به شماره mmbdzeuq به لحاظ خلاقیت، پاسخگویی مناسب به برنامه، اجرائی بودن و عطف نظر شاعرانه به حادثه دلخراش پلاسکو
رتبه دوم: به صورت مشترک
الف: طرح شماره f66evxaq به لحاظ پاسخگویی مناسب به برنامه و خلاقیت ویژه در برخورد امروزین با موضوع پروژه
ب: طرح شماره ufjge8p8 به لحاظ پاسخگویی مناسب به برنامه و توفیق در دستیابی به حجمی بنیادین و قابل تعریف در مجموعه شهری با توجه به الگوی اولیه ساختمان پلاسکو
رتبه سوم: طرح شماره 36u4kfnn به لحاظ ایدهای متفاوت و خلاقانه در مقیاس یک ساختمان بلند مرتبه با تداعی هویت بازار ایرانی و همچنین به عنوان یک عنصر شهری که در مقیاس وسیع قابل مشاهده و قرائت است.
بنا به توصیه هیئت داوران، رتبه اول و رتبه دوم ( الف و ب ) قابلیت اجرا شدن را دارند.
طرحهای شماره: imp7xeid و b7xhreyd و jjft7tav و afo9nivr و ikcevcwz و f51ctyxw و vhozrxso (بدون اولویت) حائز شرایط دریافت کمک هزینه مقرر در برنامه، میباشند.
داوران:
- داراب دیبا
- رسول میرقادری
- حمیدرضا سپهری
- امیر فرجامی
- شهابالدین ارفعی
- پیروز حناچی (غایب)
- مجید شاهسواری
- سیدمحسن حبیبی نماینده دبیرخانه دائمی مسابقات معماری
- علی خدا دادی نماینده دبیرخانه دائمی مسابقات معماری
- محمد واعظی مدیر مسابقه
- شهابالدین دربندی دستیار مدیر مسابقه
- لیلا شوندی همکار دبیرخانه مسابقه
تغییرات تیم داوری:
آنگونه که از بررسیهای هنرمعماری مشهود است تغییراتی در تیم داوری رخ داده است. تغییراتی که بی مناسبت به اعتراضات قبلی هنرمعماری آنلاین نبوده است. یکی از اصلی ترین اعتراضات ما حضور سید محسن حبیبی در تیم داوری بود. کسی که بعنوان قاضی در جلسات دعوی دبیرخانه دائمس مسابقات نیز حضور دارد و نباید در تیم داوری باشد. زیرا حضور وی بعنوان داور و همزمان قاضی دعوی مسابقات نوعی تعارض منافع بوجود میآورد. اما این تغییرات چه مواردی هستند:
۱- سید محسن حبیبی که بعنوان داور و رئیس هیأت داوری در فراخوان اولیه معرفی شده بود، در بیانیهی پایانی بعنوان نمایندهی دبیرخانهی دائمی معرفی شده است.
۲- این در حالی است که نام علی خدادادی نیز بعنوان نمایندهی دبیرخانهی دائمی درج شده است.
۳- پیروز حناچی که اخیراً به سمت شهردار تهران معرفی شده است در جلسهی داوری غایب بوده است. داوری ظاهراً با ۶ نفر انجام شده است.
۴- اسمی برخی بعنوان داور در بیانیه ذکر شده است که اساساً در فراخوان اولیه حضور نداشتند. داراب دیبا، حمیدرضا سپهری و شهاب الدین ارفعی این افراد هستند. در عوض، خبری از محمدرضا پورزرگر که بعنوان داور در فراخوان اولیه معرفی شده بود نیست!
۵- تصویری از متن اصلی بیانیه و امضا منتشر نشده است.